utorak, 11. kolovoza 2009.

Zašto ne čitati.... (2)

Danas sam iznimno zla i prava baba jaga, pa vas obaviještavam o drugoj knjizi u redu koju ne smijete ni pod koju cijenu pročitati, osim ako trenutno sjedite negdje gdje se može i čučit i čekate već previše vremena da vas uhvati inspiracija.
Naš današnji drugi naslov je: Peter Coles: Hawking i um Boga
Jedino što je na ovoj knjizi zanimljivo je naslov, eventualno omot. Kao prvo, knjiga uopće na razrađuje temu koja je zadana naslovom, osim u uvodniku i na kraju, gdje se zapravo dođe do zaključka da je naslov sasvim bezveze, jer čovjek o kojem je napisana je zapravo sasvim bezvezna ličnost koja nema pojma.
Tako barem zvuči laiku poput mene, koji se očito ne razumije u fiziku i teoriju svega (koja se u 60 stranica, kolika je duljina knjige spomene barem 66 puta) koja zapravo postoji i ne, i bilo bi lijepo da postoji, jer bi riješila hrpu problema koji muče fizičare, matematičare i razne ičare ovih dana i posljednjih 1000 godina. Zapravo postoji fixna teorija o stvarima koje maltene imaju svoju volju i ne reagiraju po nikakvoj pravilnosti, ali baš je fino objašnejno za laike, da bi se čak ista stvar pobila na kraju poglavlja. I još nešto, kad ta teorija, formula ili što god SVEGA bude zgotovljena, biće jako fora, jer ćemo saznat božju misao, ali možda i ne, možda je to samo opis, ali ima ljudi koji vjeruju u to, ali na koncu nema smisla, jer ako nađemo tu teoriju, to znači da nema boga, znači nije ju imao tko izmisliti, jer teoretski onda ne bi bilo ni početka ni kraja ni sredine, jer na koncu, sve je relativno, ali je i Einstein rekao da je njegova teorija nepotpuna, znači i to je relativno.
Eto, uštedjeli ste si vrijeme i novac, ovo gore vam je otprilike kratak sadržaj + gradivo iz fizike za 4. gimnazije.

Nema komentara:

Objavi komentar